pancarta protesta agressió menor Can Batlló

La Plataforma Can Batlló i l’associació Insania van convocar dimecres a la tarda una manifestació en protesta per l’agressió en grup a un menor la setmana passada. La convocatòria ha reunit unes 200 persones, que s’han manifestat en rebuig a l’agressió, però també contra el “racisme i discurs d’odi” que ha generat la difusió de les imatges a les xarxes socials, perquè s’ha atribuït l’acció a joves estrangers.

Una de les entitats convocants ha explicat que, malgrat que inicialment la protesta era únicament per rebutjar l’agressió, després de veure algunes reaccions a les xarxes, han decidit complementar la protesta amb “un ànim antiracista, de convivència i contra les violències que es donen no sols a l’agredit sinó també a les que s’estan titllant de persones violentes”.

La tensió ha estat entre els manifestants i la família de la víctima, que ha acusat els convocants d’utilitzar l’agressió per enviar altres missatges. “No es pot treure un tema aprofitant-se d’un altre”, és un dels missatges que han repetit els familiars i amics del menor agredit.

Concentració Can Batlló

Tres detinguts

L’agressió va ser el dia 3 de gener i l’endemà la víctima va denunciar l’agressió i el robatori d’un telèfon mòbil als Mossos d’Esquadra, que van obrir una investigació. La policia catalana ha detingut tres persones pels fets i manté l’operació oberta.