Poc s'imaginava Víctor Orcasitas, nord-americà establert a Barcelona i republicà des de sempre, que acabaria petonejant la figura de Hillary Clinton. "Donald Trump és massa", diu, per al seu estómac i, ni que sigui per un cop, ha decidit votar demòcrata. "Encara que no estic d'acord amb tot el que diu Hillary Clinton crec que és una persona amb molta capacitat i, com a mínim, porta un missatge d'optimisme." A la trobada del Majestic, organitzada pel Consolat dels Estats Units, era difícil trobar algun votant de Trump. De fet, en una votació simbòlica els assistents han donat una aclaparadora victòria a Hillary Clinton. Ambient distès, amb gran representació institucional, a les primeres hores de seguiment. L'escrutini incipient, anecdòtic, feia que regnés la calma. "Nervioso no estoy, yo creo que Hillary va a ganar. Donald Trump tiene un discurso vacío de contenido." "La próxima hora veremos resultados de Florida y Carolina del Norte, dos de los estados bisagra, que serán bastante decisivos." "L'altre gran punt de seguiment d'aquesta nit electoral ha estat a la sala Luz de Gas en un acte organitzat per Democrats Abroad, un òrgan oficial del Partit Demòcrata. Aquí la nit s'ha viscut amb molta més intensitat." Els ulls clavats a la pantalla i crits o xiulets en funció dels resultats a cada estat. "Yo soy ciudadana americana pero nací en Méjico. Y he votado por mi pero más por mis padres porque ellos tienen mucho miedo que gane este Trump." "Yo la verdad venía bastante confiada y ahora estoy un poco preocupadita. Faltan resultados pero no pensaba yo que iba a ser tan tan justo." Tan ajustat que ningú no aixecava el cul de la cadira. Per conèixer si aquest serà l'any de Clinton caldria esperar fins al final.

“Encara que no estic d’acord amb tot el que diu Hillary Clinton crec que és una persona amb molta capacitat i com a mínim porta un missatge d’optimisme”, ha explicat la matinada d’aquest dimecres Víctor Horcasitas, president de la Societat Americana de Barcelona, al seguiment de la nit electoral que el Consolat dels Estats Units ha organitzat a l’Hotel Majestic. Una declaració que no tindria res de singular si no fos perquè ell tota la vida ha votat a candidats republicans. Aquest cop, assegura, no ha tingut estómac per votar Donald Trump.

Una trobada, la del Majestic, en què ha estat pràcticament impossible trobar algun votant de Trump. De fet, en una votació simbòlica els assistents han donat una aclaparadora victòria a Hillary Clinton. El seguiment ha començat amb un ambient distès, amb gran representació institucional, a les primeres hores. L’escrutini incipient, anecdòtic, feia que regnés la calma.

El pas dels minuts, però, amb la victòria de Trump a diversos estats clau ha fet augmentar el nerviosisme. La por que guanyés el candidat republicà que s’ha fet encara més palesa a la sala Luz de Gas, a l’acte organitzat per Democrats Abroad, un òrgan oficial del Partit Demòcrata. El seu vicepresident, Steven Tolliver, ha assegurat tenir molt present resultats inesperats de votacions recents com la del Brexit o el referèndum escocès. Una de les assistents, Elisabeth Breedlove, ha explicat que havia arribat confiada i reconeixia que començava a estar preocupada.