La segona jornada de vaga educativa a Catalunya ha començat amb tensió i empentes a les portes del Saló de l’Ensenyament, que ha engegat aquest dimecres. Un grup de 200 docents, que s’havien concentrat a les portes del certamen per protestar, han entrat al recinte a empentes i s’han enfrontat als vigilants de seguretat que els hi impedien accedir. Els piquets volen boicotejar l’assistència del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, a la inauguració del Saló.

Cambray no ha inaugurat el Saló

Estava previst que Cambray inaugurés la fira a quarts de nou del matí, juntament amb la consellera d’Universitats, Gemma Geis. La consellera ha entrat al recinte sense problemes, però Cambray no hi ha accedit. S’havien de trobar a l’estand del govern de la Generalitat, al Pavelló 2, però l’entrada dels piquets a l’interior del recinte ho ha endarrerit. En un primer moment les protestes s’han traslladat a l’estand d’Educació.

protesta interior Saló Ensenyament

El Saló ha pogut obrir portes una mica més tard del previst per un accés lateral, i no per la plaça de l’Univers que s’ha tancat per impedir l’accés de més manifestants. Una hora més tard del previst, a quarts de 10 del matí, l’acte inaugural amb els consellers Cambray i Geis encara no s’havia pogut realitzar per culpa de les protestes.