Aquells qui aprofitin el cap de setmana llarg per visitar països del centre i el nord del continent gaudiran d’ambient de màniga curta i predomini del cel clar. Les tronades seran protagonistes a les tardes a prop dels Alps, el massís Central, els Balcans i en punts de l’interior i el sud del continent.

Fa força dies que el temps més insegur del continent europeu es troba cap als països que envolten el Mediterrani, on es concentren algunes borrasques i sobretot aire més fred a les capes mitjanes de la troposfera. Cap al nord, en canvi, la persistència de les altes pressions afavoreix que el temps sigui relativament estable,  força més de l’habitual per a l’època de l’any. El panorama no variarà gaire al llarg d’aquest cap de setmana: es mantindrà la presència d’un potent anticicló centrat entre l’est del Regne Unit, Escandinàvia i Polònia, i l’existència de petites pertorbacions i d’aire més fred cap al sud.

Aquest cap de setmana les tempestes seran freqüents -i localment fortes- durant la segona meitat del dia a l’entorn dels Pirineus, els Alps o els Balcans, també en d’altres àrees interiors del continent europeu.

Mapa isobàric i d’altura previst per a diumenge:

Aquesta és la previsió per algunes ciutats europees, possibles destinacions per alguns barcelonins:

París: el sol serà el protagonista del cap de setmana a la capital de França. El cel clar afavorirà que les nits es mantinguin fresques (mínimes d’entre 8 i 11 ºC) però que els migdies siguin gairebé de màniga curta, amb màximes de 20 a 23 graus. Dilluns el termòmetre podria fregar els 25 graus, tot i que es preveu que augmenti la nuvolositat.

Amsterdam: temps molt tranquil: cel variable dissabte però molt de sol entre diumenge i dilluns, jornades en les quals el termòmetre s’acostarà als 24 o 25 graus al migdia. Les nits seran fresques, no us despisteu.

Londres: temps ben poc “londinenc” aquest cap de setmana. El sol serà el protagonista i les temperatures màximes seran similars a les de Barcelona, es mouran a l’entorn dels 23 graus. Les nits seran relativament fredes, amb mínimes d’uns 10 graus. El bon temps també s’allargarà dilluns.

Viena: temps més insegur però amb moltes estones aprofitables, sobretot als matins. Tardes més ennuvolades a causa del creixement de nuvolades, amb risc d’alguns xàfecs. El dia amb més opcions de tronades serà diumenge a la tarda. Bonança als migdies, màximes d’uns 23 graus, i nits poc fredes, mínimes d’uns 14 graus.

Munic: també caldrà aprofitar els matins per passejar o fer qualsevol altre activitat a l’aire lliure. El risc de tronades serà elevat a partir dels migdies. El dia més inestable serà diumenge, dilluns minvarà la inseguretat i farà més sol. La temperatura màxima superarà poc la marca dels 20 graus, dilluns podrà fregar els 25 graus. Nits fresques.

Berlín: cel radiant i ambient de plena primavera, amb màximes de 22 o 23 graus. Nits fredes, amb valors que podran davallar fins a 8 o 10 graus de matinada.

Roma: predomini del sol, tot i alguns núvols inofensius. La calor serà marcada al centre del dia, amb màximes de 26 graus dissabte o 28 graus dilluns. Les mínimes es mouran entre els 12 i els 15 graus.

Atenes: sensació d’estiu marcada a la capital de Grècia, on fregaran els 30 graus a les hores centrals del dia. Mínimes tropicals, amb registres d’uns 20ºC. Les nuvolades i els xàfecs de tarda proliferaran cap a l’interior del país. A Atenes hi haurà algunes nuvolades, però no s’espera que plogui.

Moscou: alt i baixos pel que fa el termòmetre i temps insegur. Dissabte amb xàfecs freqüents o tronades, màxima a l’entorn dels 20 graus. Diumenge minvarà la inestabilitat i recularà el termòmetre. Dilluns tornarà el sol i la bonança al migdia.

Oslo: primavera amb majúscules. La temperatura assolirà els 23 graus als migdies i predominarà l’ambient assolellat. Temps més propi de l’estiu noruec.

Mapa de previsió de pluja per diumenge al vespre: