El pitjor del temporal de vent s'ha viscut durant la nit i matinada. Tot i així els efectes tampoc no han estat greus. Contenidors ocupant carrils a la Gran Via... desenes de motos tombades.... i arbres caiguts a molts punts de la ciutat. L'incident més aparatós: la caiguda d'aquesta palmera de més de vuit metres d'alçària que s'ha partit per la meitat a la rambla de Guipúscoa. Entre les 22 h i les 8 h els Bombers i la Guàrdia Urbana han realitzat 80 sortides. Aquests operaris han hagut de substituir el llum d'un fanal arrencada per un cop de vent a la plaça de Catalunya. Per sort les temperatures han estat molt suaus durant tota la nit. "Avui hem acabat exàmens i volíem celebrar-ho, encara que faci vent." "The wind is hard, but not cold, so it's not important!" Al matí la ventada de ponent ha anat a la baixa. Però per precaució l'Ajuntament ha decidit mantenir tancats els parcs municipals fins que no s'ha comprovat que estaven en condicions de poder-se reobrir. Encara hi havia alguna moto tombada i, a mesura que els veïns s'han llevat, han alertat la Guàrdia Urbana de més arbres caiguts, com aquest a la rambla de Prim amb Cristóbal de Moura. Jardineres a terra, tanques d'obra tombades... Als botiguers els ha tocat agafar l'escombra. A poc a poc la normalitat s'ha imposat i ciclistes i motoristes han pogut circular amb tranquil·litat. "Quan agafes una cantonada sí que hi ha una mica més d'aire, però, cap problema!" "Durante la madrugada sí pero ahora no, ahora ha ido bien". "Ha anat bé, ha anat bé. He arribat aquí en quinze minuts i això que visc a Bellvitge". La llera del riu Besòs, un dels punts on de matinada el vent ha bufat amb força, a mig matí ja era plena de ciutadans que han aprofitat per fer-hi esport o caminar. De tant en tant, alguna ratxa aïllada ha fet ballar les branques de les plantes.

A partir de les 9 h, les incidències per l’efecte del temporal a la ciutat han disminuït al mateix temps que anava baixant la força del vent. Alguns contenidors que durant la matinada han quedat tombats enmig de la calçada ja eren a lloc a primera hora del matí i els serveis de neteja s’afanyaven a retirar fulles, branques i deixalles que cobrien alguns carrers. Les ratxes ja no han colpejat amb tanta força com aquesta matinada, quan s’han superat els de 80 km/h a Gràcia i Sants.

Per precaució, l’Ajuntament no ha obert els parcs i jardins a primera hora, en espera que els tècnics revisessin l’estat de l’arbrat. A mesura que ha avançat el dia, en alguns espais públics ja s’ha retirat aquesta restricció, com ha passat al Parc de la Ciutadella, si bé en altres punts encara hi havia troncs caiguts, com aquest de la rambla de Prim, a l’altura del carrer de Cristóbal de Moura.

Les afectacions no han estat tan greus com les causades per l’episodi de vent del mes de desembre, i el temporal ha anat a la baixa a partir del migdia. El vent podria tornar amb força el cap de setmana però no amb la mateixa intensitat que en les darreres hores. De fet, Protecció Civil ha rebaixat a les 12 h el nivell del pla Procicat a la fase de prealerta i ha donat per acabada la fase més intensa de l’episodi de vent. Els vents “han estat forts però no extrems”, ha explicat el director de Protecció Civil, Jordi Aurich.

El temporal es tanca sense cap ferit i amb incidències menors: caiguda d’arbres i alguns despreniments d’objectes. Bombers de Barcelona han fet 56 actuacions pel vent entre les 22 i les 10h, cap de les quals destacada ni amb danys personals. Protecció Civil ha rebut 408 trucades per incidències relacionades amb el temporal a tot Catalunya, 73 de les quals provinents de Barcelona. El fet que la ventada hagi estat de matinada ha ajudat a minimitzar-ne les afectacions.

Al matí, l’entrada a les escoles s’ha fet sense incidents i no s’han hagut de suspendre classes per l’episodi de vent. Pel que fa als transports, no hi hagut incidències destacables ni en el servei de tren ni a l’Aeroport de Barcelona – el Prat. Segons Protecció Civil, la situació també ha estat de normalitat en els serveis d’electricitat i les telecomunicacions.