A les vuit del matí la boia de Ports de l’Estat, instal·lada a la sortida del Port de Barcelona, mesurava onades d’altura significant de 2,5 metres, amb una onada màxima que havia arribat a assolir els quatre metres a aquella hora. El temporal tot just comença i, segons els models meteorològics, anirà a més al llarg de les pròximes hores a causa de la presència d’una borrasca a situada a l’entorn de les Balears. Dissabte es preveu que les onades passin dels tres metres del matí als quatre al vespre, un llindar -aquest darrer- que es podria superar fins diumenge al migdia. El temporal de mar tendirà a anar de baixa a les acaballes del cap de setmana.

En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de perill taronja causa de la mala mar al Barcelonès, on es preveu que les onades puguin superar els 2,5 metres divendres i els quatre metres entre dissabte i diumenge al migdia. L’Agència Estatal de Meteorologia també ha publicat avisos de perill en aquesta mateixa línia.

A Barcelona, però, també haurem d’estar molt pendents del vent de gregal, ja que es preveu que continuï manxant amb intensitat, amb ratxes que entre dissabte al matí i diumenge al migdia podran superar els 70 km/h.

El moment àlgid de la ventada es produirà possiblement durant la nit de dissabte a diumenge, moment en què podríem tenir algun cop superior als 90 km/h. Les zones més afectades seran els barris més propers a la façana marítima, però també la part alta de Barcelona.

Les recomanacions són les habituals: revisar que no hi hagi objectes al balcó o la terrassa que es puguin desprendre i caure al carrer, circular amb precaució -o no fer-ho, en cas de les bicicletes i les motos-, i no acostar-se als espigons o a la primera línia de mar per tal de fer fotografies de les onades. El temporal minvarà dilluns tot i que encara farà falta, a estones, el paraigua.