SEBASTIÀ SALLENT, director de l'i2cat "Si superposem la societat de la informació sobre salut, el que tenim és un increment de la qualitat del servei. Per tant hi ha un increment de la qualitat del servei i per tant de la qualitat assistencial mantenint o reduint les despeses."

Entre els exemples pràctics que han mostrat els responsables de l’i2Health hi ha una pantalla en tres dimensions que rep en directe una operació d’estómac que s’està fent a Polònia. Això permet als metges que se’ls assessori durant el mateix moment de l’operació. Aquesta és una de les aplicacions de la tecnologia per als professionals de la medicina, però també hi ha moltes aplicacions per al pacient. Un exemple són uns ordinadors tàctils que permeten als malalts d’Alzheimer estimular la memòria des de casa. I un altre avantatge igualment important és que aquesta mateixa eina permet als cuidadors estar en contacte als uns amb els altres i compartir experiències.

L’i2Health s’ha creat de la unió de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona i la fundació i2Cat. L’objectiu global d’aquest nou espai que compta amb un finançament d’1,2 milions d’euros, és aplicar les possibilitats d’internet i les TIC a l’àrea de salut i la dependència, i crear productes de fàcil aplicació i transferibles al mercat sanitari. Aquest institut, amb seu física a l’Hospital de Sant Pau, treballarà en projectes d’e-salut i oferirà assessorament des de la gestació d’idees d’eines telemàtiques sanitàries fins a la seva comercialització.