Estudiants de la Fundació Comtal assagen aquests dies l’adaptació de l’obra ‘Historia de una escalera’. Durant unes setmanes han abandonat les aules de l’Escola de Segones Oportunitats i s’han traslladat al teatre del Centre Sant Pere Apòstol.
La preparació de l’obra s’emmarca en el projecte Arte, un projecte europeu en què les arts escèniques es combinen amb activitats de treball de competències transversals i personals amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat dels joves. ‘Historia de una escalera’ s’estrenarà el 28 de febrer a les 18 hores al Centre Sant Pere Apòstol del barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera.
El teatre i la cerca de feina
La coordinadora de projectes UpSocial, Ona Argemí, assegura que “amb el teatre s’activen competències en molts àmbits. Es tracta que les arts escèniques serveixin com a eina per potenciar l’autoconeixement, per potenciar la motivació i perquè davant de reptes nous se sàpiga reaccionar”.
És un revulsiu perquè la persona aprengui a resoldre situacions davant d’un escenari nou.
Resultats a curt termini
Els joves, d’entre 16 i 19 anys, estan satisfets dels resultats de l’experiència, tot i que alguns reconeixen que eren reticents a pujar a un escenari. Aquest és el cas d’en Mohamed Aamir que, quan li van proposar participar-hi, “no ho tenia gaire clar. Al principi no em va semblar bé però ara he comprovat que hem après moltes coses”.
Amb el teatre estem aprenent l’idioma d’una manera viva.
L’Ouissame Chame és l’única noia de tots els participants. Per a ella participar en aquesta representació li ha fet superar en part la seva timidesa. “Abans no podia parlar en públic, em feia molta vergonya, em posava molt nerviosa. Ara sí que puc”.
Representació presencial i virtual
‘Historia de una escalera’, d’Antonio Buero Vallejo, es representarà al Centre Sant Pere Apòstol el 28 de febrer a les sis de la tarda. Només es permetrà la presència dels familiars, la resta dels interessats podran seguir la representació per “streaming” des del canal de YouTube d’UpSocial.