En Víctor, d'en Cafè d'en Víctor, l'ha anomenada Les Tres Meravelles. És la seva proposta per a la sisena edició del De Tapes per Barcelona, feta de full de brie, lacón gallec i patata a la crema. Juntament amb una canya de cervesa costarà a partir de demà dos euros amb 40 cèntims. Un bon impuls per a un plat, la tapa, que viu una època daurada. VÍCTOR NUEZ, propietari d'El Cafè d'en Víctor "Primer perquè és una manera de menjar divertida i, a més, barata. Un surt de tapes, pren quatre tapetes i dues canyes i amb això ja en té prou." L'Alejandro avui ja n'ha pogut tastar una mostra. "Em sembla molt bé, que per dos euros i 40 tinguis una tapeta, que a més té molt bona pinta i una cerveseta, molt bé." GUILLEM MARTÍNEZ "A partir de demà i fins al 3 de març els 66 bars i restaurants que participen en el De Tapes per Barcelona estaran identificats amb aquest cartell." Més propostes. Al bar Navia, al Born, serviran aquesta broqueta de rap i llagostí. Són uns veterans de la iniciativa i saben que la gent respon. CARLOS ALONSO, gerent del restaurant Navia "Con esta iniciativa viene mucha más gente de lo habitual." El restaurant Llamber, en canvi, tot just acaba d'obrir. Aquestes patates al cabrales són la seva aportació. Participant-hi volen demostrar que les tapes també són aptes per a paladars fins. FRANCISCO HERAS, propietari del restaurant Llamber "És més informal però la informalitat ha d'estar lligada a la qualitat. Si està ben fet, amb gust, és igualment gastronomia." Les propostes dels restaurants participants competiran, a més, en un concurs. Hi ha tres premis en joc. La tapa més innovadora, la que millor combina amb la cervesa i un premi especial que atorgaran els mateixos clients.
El concurs s’ha fet coincidir amb el congrés mundial dels mòbils, amb l’objectiu de superar les 57.000 tapes de l’any passat. Començarà aquest dijous i s’allargarà fins al 3 de març. Els restaurants participants estan convençuts que, un any més, la iniciativa serà un èxit. En Víctor Nuez, propietari del restaurant El Cafè d’en Víctor, explica que la tapa està de moda ja que és una manera “barata” de sortir de restaurants. Per en Francisco Heras, propietari i xef del restaurant Llamber, el concurs és una manera de promocionar el seu establiment, al Born, acabat d’obrir. Una de les seves especialitats són les tapes, que, assegura, poden ser sinònim, “si es fan amb gust”, de gastronomia de qualitat.
L’edició d’aquest any presenta una novetat. Una aplicació per a mòbils que permet localitzar els bars i restaurants de la ruta a través d’un “smartphone”.