Un centenar de persones han participat en un acte

en aquesta mateixa plaça, que encara porta el nom de l’esclavista Antonio López. S’hi han fet concerts, xerrades i fins i tot una xocolatada popular. També s’ha fet una acció envoltant l’estàtua  d’Antonio López del material d’obra com a símbol del que volen que passi els propers mesos.

Tots els participants han recordat Idrissa Diallo, quan fa sis anys de la seva mort al CIE de la Zona Franca. Si aconsegueixen 15.000 signatures en menys de dos mesos, la pregunta serà incorporada a la consulta que preveu organitzar l’Ajuntament de Barcelona.

Idrissa Diallo és el jove guineà de 21 anys que va morir al Centre d’Internament d’Estrangers de la Zona Franca la nit de Reis del 2012. Diversos col·lectius han denunciat des d’un principi les circumstàncies en què va morir el jove guineà i lamenten que mai s’hagi investigat. És més, critiquen que la Policia Nacional es va limitar expulsar del país tots els possibles testimonis.

En l’acte, Tanquem els CIES i Metromuster també han valorat el recurs contenciós administratiu que pretén anul·lar el reglament del procés participatiu de la plataforma municipal Decidim Barcelona. Han assegurat que malgrat que els recursos pretén frenar només la iniciativa per municipalitzar el servei de l’aigua, de retruc també els afecta a ells. “Creiem que és un greu atac contra la democràcia, i en concret, contra la participació ciutadana” asseguren des de la iniciativa.

El Google Maps ja ha canviat el nom de la plaça

Fa temps que diverses organitzacions reclamen aquest canvi de nom, però de moment no han aconseguit que sigui una realitat. El que sí que han aconseguit és que el nom d’Idrissa Diallo consti com a nom complementari a la plaça d’Antonio López al Google Maps. No és la primera vegada que passa un fet com aquest. Fa uns mesos, durant unes hores la plaça d’Espanya va canviar de nom per la plaça d’1 d’octubre.