El magistrat considera que no cal fer més diligències d’investigació i ha demanat a les parts que presentin els seus escrits d’acusació i defensa. Un cop fet, serà un jurat popular qui jutjarà d’aquí a uns mesos els dos policies a l’Audiència de Barcelona.

En la interlocutòria, el magistrat denega la petició de noves diligències ja que creu que redunden en aspectes ja investigats i aclarits, tot i que la defensa dels imputats ha presentat un recurs d’apel·lació davant l’Audiència. Pel jutge instructor, són proves innecessàries i que només servirien per dilatar el procés.

Gonzáles Maíllo creu que està plenament certificat que Quintana no va rebre cap impacte d’un projectil viscoelàstic, ja que en l’hora i zona on va resultar ferida greument no es va disparar cap llançadora de projectils de “foam”. De fet, fa uns mesos ja va emetre un escrit en aquest sentit. Considera que els dos imputats, el sotsinspector que va ordenar llançar dues salves i l’escopeter que el va obeir, eren a l’hora i lloc dels fets i que és creïble que una de les salves portés una bola de goma que va acabar impactant en Quintana.

Sobre la possibilitat de buscar ADN de Quintana en una bola de goma recollida a la zona, el jutge recorda que el projectil es va recollir en una zona diferent i es va entregar al jutjat tres mesos després, cosa que impedeix certificar la cadena de custòdia.

Una de les advocades de Quintana, Carla Vall, ja va dir que acusaran els agents de lesions amb dol eventual -sent conscients que els seus actes podien lesionar algú- amb pèrdua d’òrgan principal i l’agreujant d’ús d’instrument perillós. En canvi, la fiscalia, de moment, els acusa de lesions imprudents.