JOAN CARLES GALLEGO, Secretari General de CCOO Catalunya: "Ens hagués agradat poder entrar tots els delegats i delegades que ens hem concentrat aquí a les portes i poder reunir-nos en el saló de plens i poder explicitar el malestar dels treballadors davant la reforma laboral. No ha estat possible, no ens han deixat entrar al Saló de Cent. Hem entrat una petita delegació d'unes vint persones. La majoria de la ciutadania de Barcelona són treballadors i treballadores, són persones amb nombre important que estan a l'atur i aquesta reforma no ajuda a combatre els problemes que afecten els ciutadans de Barcelona". JOSEP MARIA ÁLVAREZ, Secretari General d'UGT Catalunya: "L'Ajuntament de Barcelona no és un ajuntament qualsevol. Ha de tenir veu pròpia i crec que en un moment com l'actual, li hem demanat a la senyora Recasens, ha d'aixecar la seva veu perquè amb aquesta reforma del mercat de treball no només ens juguem el preu de l'acomiadament i la negociació dels convenis, ens juguem el model productiu. No pot ser que el PP amb una presència important a l'ajuntament però no la primera ni la segona imposi un silenci davant d'una agressió tan important als treballadors i treballadores com és aquesta reforma laboral".

Una quinzena de representants sindicals de CCOO i UGT de Catalunya, encapçalats pels respectius secretaris generals, s’han reunit a mig matí amb la segona tinenta d’alcalde, Sònia Recasens, per proposar-li una moció de rebuig a la reforma laboral i per demanar-li també que la faci arribar al consell plenari. La intenció dels sindicats era tancar-se al Saló de Cent de l’ajuntament però el govern municipal no els ho ha permès.

Fora de l’Ajuntament, a la plaça de Sant Jaume, un centenar de persones han donat suport a la protesta.

Els  representants sindicals han dit que amb l’acció d’avui volen demanar als ajuntaments que s’impliquin per aturar la reforma laboral. Consideren que vulnera els drets dels treballadors i que, lluny de millorar la situació econòmica actual, l’empitjorarà.