Mémora

El Grup Mémora tanca el dipòsit d’emergència que havia habilitat a les instal·lacions del Tanatori de Collserola per fer front a l’augment de la demanda de serveis funeraris causada per l’expansió del coronavirus. El dispositiu, de més de 5.000 metres quadrats, estava situat al pàrquing del tanatori i tenia capacitat per a 1.800 ferètres. Des que es va posar en funcionament, fa 53 dies, el centre ha acollit 3.200 persones mortes a causa de la covid-19 i ha servit com a centre intermedi entre els d’hospitals, centres sociosanitaris i residències i els cementiris i crematoris.

 

Des que es va decretar l’estat d’alarma, els serveis funeraris van patir un augment de la demanda que va obligar al Grup Mémora ha crear un dispositiu temporal que pogués acollir les víctimes de la pandèmia. El 25 de març es va decidir tancar el Tanatori de Collserola i condicionar-lo com a dipòsit d’emergència. Per fer-ho, va caldre una inversió de mig milió d’euros. El dispositiu ha servit per descongestionar els serveis funeraris de Barcelona que durant setmanes van estar al límit de la seva capacitat.

A més, el Grup Mémora explica que l’espai ha contribuït també a descongestionar el sistema sanitari, sociosanitari i residencial de Barcelona, ja que ha facilitat que els hospitals poguessin tenir més llits lliures per acollir nous malalts, a més, també ha ajudat a mitigar la propagació de nous focus de contagis a les residències geriàtriques i en domicilis particulars. L’últim difunt que ha fet ús de les instal·lacions ha rebut l’homenatge dels treballadors dels serveis funeraris.

Tanatori de Collserola