Les pacients que passen per un càncer necessiten un tractament mèdic i també suport psicològic en tots els àmbits. Aquest és l’enfocament del procés de tractament a l’Hospital Vall d’Hebron. Per això, proposen a les pacients que han de passar per un tractament oncològic una sèrie de tallers perquè se sentin millor amb si mateixes.

Posa’t guapa, et sentiràs millor

Infermeres i pacients coincideixen que els efectes d’un càncer són físicament molt visibles, i quan cauen els cabells, les celles i les pestanyes, l’expressió facial canvia. La cara no és la mateixa i la pacient s’ho nota molt. Per aquest motiu, un dels tallers que proposa el Vall d’Hebron és el de maquillatge, que s’ha fet en col·laboració amb la Fundació Stanpa. Sota el títol Posa’t guapa, et sentiràs millor, el taller s’ha centrat a explicar a la desena de participants els canvis que patirà la seva pell i com poden cuidar-se-la per veure’s bé.

“Les pacients que passen per un tractament oncològic tenen una afectació tant de la pell com del seu aspecte”, explica Marina Martínez, del servei d’Atenció a la Ciutadania de l’hospital, “en els àmbits visual i de relació amb la societat i l’entorn”. Ho corrobora Beatriz Sagano, una de les participants en el taller: “És que se’t desdibuixa la cara i has d’aprendre a estimar-te una altra vegada, a acceptar-te”. Per això, valora molt positivament el taller.

No és l’únic taller que ofereix l’hospital. Entre les opcions també es troben activitats sobre com mantenir-se en forma fent exercici o com alimentar-se correctament durant el tractament.