El Taller dels Enginys és una instal·lació nova on els nens i nenes poden descobrir l’espai on els enginyers dels Reis d’Orient, investiguen formes més sostenibles i ecològiques de celebrar les festes nadalenques. De la iniciativa, organitzada per l’Institut de Cultura de Barcelona, se’n fa càrrec la companyia Antigua i Barbuda, que des de fa anys treballa amb diversos artefactes mecànics, alguns dels quals s’han pogut veure al festival Mercè Arts de Carrer.

Es tracta d’un projecte impulsat pel Pla de Barris i se suma a activtats com la Fàbrica de Regals de Sant Andreu amb l’objectiu de portar la programació de la Cavalcada de Reis a diferents punts de la ciutat. S’instal·la en aquesta primera edició al barri del Besòs i el Maresme. Concretament, serà a la plaça del Maresme fins al 4 de gener en horari de 16 a 21 hores. L’entrada és gratuïta, però l’aforament està controlat per tal d’acomplir amb les mesures sanitàries.

Eco-carrossa construïda amb materials reciclats i amb l’ajut dels veïns

A banda de poder lliurar les cartes i els xumets, els infants que assisteixin al Taller dels Enginys poden, a més, deixar-hi joguines espatllades per poder donar-los una vida nova. També visitar l’Eco-carrossa, un vehicle construït amb materials reciclats amb l’ajuda d’alumnes de quatre instituts de la zona. Serveix, de fet, com a prototip de les carrosses menys contaminants que han de començar a fer servir Ses Majestats en els anys vinents.