Les persones que ocupen l’edifici modernista de l’antic Hotel Buenos Aires de Vallvidrera han tornat a fer una acció de protesta per evitar que es converteixi en un hotel de luxe i que es mantingui com a patrimoni històric de la ciutat. Des de la Casa Buenos Aires, han tallat a primera hora la plaça de Vallvidrera amb una pancarta en defensa d’aquest edifici del 1886.

L’edifici és ara propietat de la societat immobiliària London PrivateCompany SL i encara no ha confirmat que vulgui construir un hotel de luxe.

Patrimoni modernista

L’antic Hotel Buenos Aires va ser un dels hotels més importants de la Vallvidrera modernista i el seu menjador disposa de vitralls, làmpares de ferro forjat i paviment hidràulic. Fa anys que el veïnat demana que el cataloguin. Situat a una finca de 4.370 m2, l’immoble consta de soterrani i tres plantes i jardí. Des que es va construir ha estat seu d’un col·legi major, un centre exercicis espirituals i, fins fa set anys, la residència d’avis Llar Betània. Des de llavors, la Congregació dels Pares Paüls l’ha utilitzat esporàdicament. Actualment, l’edifici té signes de falta de manteniment.