Desenes d’estudiants han tallat aquest dijous a primera hora del matí la ronda del Litoral i la Gran Via per diverses manifestacions convocades pel sindicat SEPC. Cap a les 8 h del matí, els estudiants han tallat uns minuts la ronda just a l’altura del carrer de Badajoz, cosa que ha complicat la mobilitat dels vehicles que volien accedir a Barcelona. Els manifestants han impedit la mobilitat tant en sentit Besòs com Llobregat. A la Gran Via, els talls s’han produït cap a les 8.30 h, però en els dos casos han durat poca estona. Aquestes mobilitzacions són una crida del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans a manifestar-se a la vaga que han convocat el 26 d’abril.

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans han fet una mobilització aquest dijous prèvia a la vaga convocada per a dijous 26 d’abril a tots els centres educatius. Han fet una doble acció de protesta a Barcelona, tant a la ronda del Litoral com a la Gran Via, per defensar la universitat pública. Han estat talls puntuals, però que han obligat a tallar el trànsit. A la ronda del Litoral durant 15 minuts en els dos sentits de la marxa a l’altura del Poblenou.

A la Gran Via, el tall ha estat a la plaça de la Universitat a partir de dos quarts de nou. D’aquesta manera, el Sindicat comença a fer sentir la seva veu de cara a l’aturada de la setmana vinent, en què es mobilitzaran en contra de l’aplicació del 155 i a favor de la democràcia i la llibertat.

Talls a la carretera d’accés a la UAB

També s’han produït afectacions a la carretera d’accés a la Universitat Autònoma de Barcelona, la B-30 a l’altura de Cerdanyola del Vallès, i en altres punts de l’AP-7. La vaga convocada pel SEPC pel 26 d’abril reivindicarà una rebaixa del 30 % de les taxes universitàries i l’equiparació de preus de màster i grau.

talls carretera autonoma estudiants