JOSEP MARIA SÁNCHEZ, metge de la unitat deshabituació del tabac "Quan va sortir la llei es va veure un augment bastant important de persones fumadores que intentaven deixar de fumar, després va baixar però ara tenim una constant d'assistència a les unitats."

Fumar és el factor de risc més important a l’hora de contraure càncer de pulmó. Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), entorn del 70 % de les morts mundials per aquesta malaltia tenen alguna relació amb aquest hàbit nociu.

Tenint en compte que diumenge és el Dia Mundial sense Tabac, l’Hospital Vall d’Hebron ofereix ajuda a totes aquelles persones que vulguin deixar de fumar. Es fan test de cooximetria per mesurar la capacitat pulmonar de la persona fumadora i, a les persones que estan decidides, se’ls ofereix ajuda de metges experts.

José Maria Sánchez, metge de la Unitat de Deshabituació del Tabac del Vall d’Hebron, admet que és important que la persona estigui motivada per deixar l’hàbit però “amb ajuda especialitzada és més fàcil”, ha explicat a BarcelonaFM.

Entrevista al Dr. José Maria Sánchez a BarcelonaFM

Segons la tècnica de prevenció de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), Anna Martín, que imparteix conferències a empreses per sensibilitzar els treballadors fumadors, els principals problemes per a les persones que volen deixar de fumar són trobar el moment clau i evitar les recaigudes.