Són Albert Vilalta i Roque Pascual el juliol de 2010, setmanes abans recuperar la llibertat. Apareixen relaxats, bevent te i conversant. Rere la càmera un dels captors que els van reternir durant nou mesos, un dels segrestos més llargs de la història del Sahel. Alicia Gámez, la tercera cooperant segrestada quan formaven part d'una caravana solidària, no hi surt perquè ja havia estat alliberada. Les imatges les ha difós una agència de notícies mauritana i aporten la hipòtesi que els dos cooperants podien haver estat en algun punt d'Adrar des Iforas, una zona muntanyosa al nord-est de Mali. Aquesta regió s'ha convertit en un dels quarters generals d'Al-Qaida al Magreb islàmic. Uns terrenys de difícil accés i amb moltes grutes que faciliten l'amagatall d'armes i ostatges. Actualment aquesta regió és un dels punts clau de la guerra a Mali des de la intervenció francesa. I ara la coalició francoafricana hi està trobant els amagatalls on els gihadistes tenien arsenals d'armes, documentació i enregistraments d'operacions com aquest segrest.

El 29 de novembre de 2009 tres cooperants de l’ONG Barcelona Acció Solidària, Albert Vilalta, Roque Pascual i Alicia Gámez, van ser segrestats a Mauritània quan participaven en una caravana solidària.  Ara l’agència de notícies mauritana Al-Akhbar ha tret a la llum unes imatges en què apareixen Vilalta i Pascual durant el seu captiveri, poques setmanes abans de ser alliberats. Alicia Gámez, la tercera cooperant, no hi apareix perquè ja havia estat alliberada.

En aquesta gravació realitzada pels captors, els dos ostatges es mostren relaxats, asseguts prenent un te i mantenint una conversa. El segrest va durar nou mesos, un dels més llargs de la història del Sahel, però finalment els dos cooperants van recuperar la llibertat el 22 d’agost de 2010.

Aquestes imatges inèdites aporten nous indicis d’on van estar retinguts. Les primeres hipòtesis apunten que la localització de l’enregistrament és algun punt d’Adrar des Iforas, al nord-est de Mali. Es tracta d’una zona muntanyosa que en els darres anys s’ha convertit en un dels quarters general dels gihadistes, perquè els permet amagar armes i ostatges, però també defensar-se fàcilment d’un atac.

L’enregistrament d’aquest vídeo inèdit s’ha fet públic ara, perquè en aquesta àrea les tropes franceses i africanes estan combatent amb els islamistes.