El ple del districte de Sants-Montjuïc ha aprovat per unanimitat aquest dijous una proposició que dona suport als familiars de la Residència Mossèn Vidal i Aunós, que denuncien una possible reducció de personal des de l’entrada en la gestió d’aquest equipament de l’empresa L’Onada Serveis. El regidor del districte, Marc Serra, ha celebrat la posició unànime del ple i ha demanat que “es traslladi en fets concrets”. Ha afegit que “és possible fer-ho” perquè, ha dit, l’Ajuntament de Barcelona “ja gestiona quatre residències públiques, algunes de gestionades per la mateixa empresa, on s’estan complint les ràtios que demanen les famílies”.

La proposició, impulsada pel grup de Barcelona en Comú, dona suport a la petició dels familiars que exigeixen que l’empresa gestora mantingui el nombre de cuidadors geriàtrics i que compleixi amb les ràtios de personal que estableix el plec de condicions. També ofereix el compromís del plenari amb la gent gran que viu a la residència, dona suport a la petició d’ampliar les ràtios de personal a les residències de gent gran i demana a la Generalitat que vetlli pel compliment de les condicions de l’adjudicació. La proposició aprovada també insta els grups del Parlament que es revisi en profunditat el model de gestió actual de les residències de titularitat pública.

En una piulada a Twitter, la Coordinadora de Residències 5+1 ha agraït la votació.

El mes de febrer els familiars dels pacients d’aquesta residència ja van mostrar el seu desacord amb el canvi de gestió.