Andana de metro buida

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) a indemnitzar una víctima d’agressió en el metro. Els fets van tenir lloc el 26 de juny del 2016 i la víctima va patir lesions molt greus que li van provocar la necessitat de fer servir cadira de rodes fora del domicili.

Segons el TSJC, la titular de l’empresa del metro de Barcelona —TMB— ha de garantir la seguretat dels usuaris i, per tant, ha estat condemnada a pagar 908.000,48 euros a la víctima.

Pallissa brutal de matinada

L’agressió es va desenvolupar de matinada dins d’un vagó, on van apallissar brutalment un usuari, de 45 anys. Durant la investigació policial, les imatges de les càmeres de videovigilància van revelar que els agressors li van propinar cops de peu per tot el cos i el cap. Arran de l’agressió, l’home va perdre parcialment la visió d’un ull i pateix tetraparèsia lleu, que l’obliga a anar amb caminador per casa i amb cadira de rodes autopropulsada fora del domicili.

L’Audiència de Barcelona va condemnar els tres acusats com a autors penals d’un delicte de lesions. També va determinar que els joves havien de pagar una suma de més de 900.000 euros en concepte de responsabilitat civil.