SOS Racisme ha fet públic un manifest per denunciar que “ens trobem amb la impossibilitat de donar suport a una persona que ha estat víctima de racisme”. L’entitat afirma que la Llei d’estrangeria i el Codi penal penalitzen “la combinació de situació d’exclusió i persona migrada”, i fan referència al cas d’Issa Seve per exemplificar-ho.

Dissabte passat la Guàrdia Urbana va detenir aquest manter, que ara es troba a les instal·lacions del CIE en espera de ser deportat al seu país d’origen, el Senegal. Se l’acusa de no tenir permís de residència, de vulnerar el sistema Schengen i d’acumular antecedents policials, “que no pas penals”, especifica SOS Racisme. La Policia Nacional afirma que el CIE “funciona amb normaltiat” i que tots els interns que hi ha -no han especificat quants- hi són perquè hi ha una ordre judicial.

L’entitat afirma que hi ha “persecució policial” cap a Seve des de 2012 perquè el manter va denunciar un agent de la Guàrdia Urbana per atropellar-lo amb la moto mentre li cridava insults racistes. El Jutjat d’Instrucció i l’Audiència Provincial van desestimar la responsabilitat de l’agent en l’agressió i el jutjat Contenciós Administratiu també va desestimar la responsabilitat de l’Ajuntament. SOS Racisme també ha pogut contactar amb Seve ja que disposa de mòbil a les instal·lacions del CIE. Segons el manter dins del centre hi ha vuit persones més retingudes com ell en espera de ser deportades.

María José Lecha, del Grup Municipal de la Cup Capgirem Barcelona, ha dit que és una incongruència que l’Ajuntament vulgui tancar els CIE però al mateix temps la Guàrdia Urbana hi porti immigrants.