A la presentació de l'acte es recordava que avui és la diada de la Mercè i també un dia assenyalat al calendari musulmà, la festa del xai. La diversitat cultural de Barcelona, segons SOS Racisme, és una riquesa que s'ha de potenciar al mateix temps que s'han de combatre els prejudicis que genera. ALBA CUEVAS, directora de SOS Racisme: "El fet de tenir espais de trobada ens permet avançar en el reconeixement de l'altre com a igual, però, evidentment, el camí a recórrer és llarg." Segons l'entitat el projecte La família del costat és un granet de sorra en aquesta línia. Avui han vingut algunes de les 93 famílies que han participat en la iniciativa al llarg dels darrers dos anys. MUNIR AHMAD ZIA, participant: "Prepararon comidas, varias comidas y me ha gustado bastante su trato. Nos sentamos juntos y yo me sentía muy bien porque era como mi casa." El projecte va unir per un dia dues famílies al voltant d'una taula amb la presència també d'una persona que feia de pont entre totes dues. L'Òscar va ser un dels 50 acompanyants. ÒSCAR NEGREDO, acompanyant: "A mi el que més em va impactar és com els nens es van entendre des del minut zero. Van arribar a casa i van començar a jugar a l'habitació dels nens acollidors i era tot com si es coneguessin de tota la vida." Tot i això, la família del Munir encara no s'ha tornat a veure amb la família que els va convidar a dinar, però diu que tenen una segona trobada pendent. Aquest és un projecte que té el suport de l'Ajuntament i que ara s'avaluarà per decidir si continua, potser centrat en alguns barris determinats.

Durant dos anys hi han participat 93 famílies, que s’han trobat a partir de la col·laboració d’una cinquantena d’entitats d’alguns barris dels districtes d’Horta-Guinardó, Eixample, Sant Martí i Sants-Montjuïc. La trobada també incloïa una persona que feia de pont. Hi han participat  51 acompanyants.

L’objectiu del projecte ha estat desmuntar tòpics i estereotips així com impulsar les relacions interculturals. Ara és moment de valorar-ne els resultats i veure si tindrà continuïtat.