SOS Racisme ha impulsat aquest desembre una acció anomenada Testing night, en la qual tres grups de joves, alguns d’origen magrebí i africà, han intentat accedir de nit a tres locals del districte de Ciutat Vella: el Jamboree Dance Club, la Sala Apolo i el Boulevard Culture Club. Es tracta de tres discoteques acusades per SOS Racisme d’aplicar criteris discriminatoris per accedir-hi. L’acció se situa el cap de setmana del 16 de desembre. Mentre que la Sala Apolo i el Boulevard van permetre l’accés de tots els joves, no va passar el mateix al Jamboree. El vídeo mostra com tan sols hi van poder accedir els joves de pell blanca, mentre que el porter va al·legar qüestions d’aforament per als altres joves i que no estaven inscrits a la llista, fet que els participants neguen.

És la tercera vegada que SOS Racisme denuncia el Jamboree pel dret d’admissió racista i en aquesta ocasió han presentat una reclamació administrativa contra el local per haver infringit la legislació referent al dret d’admissió. Amb aquesta acció, SOS Racisme pretén pressionar els locals d’oci perquè aturin aquestes pràctiques, que titllen de “racistes” i “inadmissibles”. A més, desitgen que hi hagi un “canvi d’actitud als locals, fruit d’anys de pressió i sensibilització, així com dels canvis legislatius i els èxits de les denúncies“.

Per la seva banda, el propietari del Jamboree, Joan Mas, assegura que es tracta d’un “error“, i explica que no se’ls va deixar entrar perquè els porters van detectar que portaven un micròfon i van veure com els gravaven de lluny i que per això mateix, els treballadors van avisar a al policia. A més, Mas destaca que la seva discoteca és la que compta “indiscutiblement amb més barreja racial” de la zona, i desmenteix que hi hagi cap tipus de discriminació racial.

A continuació podeu veure el vídeo realitzat per SOS Racisme, titulat ‘El racismo sale de fiesta: así se apilca el derecho de admisión racista’.