número desempat preinscripció 2022-23

El 1.013 és el número de desempat per a la preinscripció del curs 2022-23 de segon cicle d’infantil, primària i d’ESO. Aquesta xifra serveix per reordenar les sol·licituds que estiguin empatades en nombre de punts per obtenir una plaça educativa a l’escola i l’institut. Enguany el departament d’Educació ha assignat 139.769 números a tot Catalunya. Un sorteig que s’ha fet aquest dilluns al matí al Departament d’Educació i que hem seguit al minut a betevé per publicar-lo tan bon punt s’ha anunciat.

Altres dates clau de la preinscripció 2022-23

Un cop fet el sorteig i publicat el número de desempat, aquestes són les dates destacades a partir d’ara.

  • Llista ordenada definitiva de les sol·licituds: 11 de maig del 2022. Després del sorteig s’elabora la llista definitiva de sol·licituds per a l’assignació de places. Per fer aquesta llista en primer lloc es té en compte l’alumnat amb necessitats educatives específiques; després, la resta d’alumnes, tenint en compte les puntuacions de cada sol·licitud, de més a menys. 
  • Ampliació de peticions de preinscripció per a alumnes sense plaça assignada a cap centre: del 27 de maig a l’1 de juny del 2022. Si no s’ha obtingut cap plaça en els centres demanats i es tracta de sol·licituds per a P3, o en les quals s’ha marcat expressament que es vol una assignació d’ofici, durant aquest període es poden ampliar les peticions originals i demanar places en centres que en tinguin de disponibles, un cop fets ja els processos d’assignació.
  • Llista d’alumnes admesos i llista d’espera: 10 de juny del 2022.
  • La matrícula serà del 21 al 29 de juny, tant a infantil com a primària i secundària, i es tramitarà presencialment als centres.

Un únic número de desempat per al curs 2022-23

El 2021, el número de desempat per als alumnes d’infantil i primària va ser el 69.448 i, per primera vegada, es va escollir un altre número per a la preinscripció a l’ESO, que va ser el 40.900. Aquest 2022, però, només hi haurà una xifra per als tres cicles.