Els veïns que comparteixen l’interior d’illa amb els laboratoris del carrer de Londres, 24-38, reclamen solucions. Asseguren que fa anys que es queixen pel soroll que generen els aires condicionats dels laboratoris que tenen al costat però que la situació continua igual.

Entre els afectats hi ha la Dolors Domènech, que qualifica el soroll d'”horrorós” i explica que els impedeix, per exemple, sortir al balcó amb tranquil·litat o tenir les finestres obertes durant l’estiu. Un altre veí, Luis Ballesteros, denuncia, a més, que els aparells s’haurien d’aturar durant la nit però que no sempre és així. De fet, diu que, dels darrers 15 dies, en nou han hagut de trucar per reclamar que els paressin.

Segons els veïns, han fet arribar les queixes tant al centre de qui depenen els laboratoris com a l’Ajuntament i a la Guàrdia Urbana. De fet, la síndica de Barcelona en té constància des del 2012 i dimarts ja va qualificar la situació d’”inadmissible”.

“Inactivitat administrativa”

L’advocat de l’Associació Catalana contra la Contaminació Acústica, Lluís Gallardo, considera que el cas s’hauria d’haver resolt fa anys i creu que hi ha hagut “inactivitat administrativa”. Segons aquest expert, un cop comprovat que se superen els decibels permesos, el consistori hauria d’haver ordenat paralitzar les màquines i, en cas que s’incomplís, diu que fins i tot es podrien imposar multes d’entre 600 i 3.000 euros a l’empresa responsable. Pel que fa al posicionament de la síndica de Barcelona, Gallardo creu que “és inadmissible que un organisme oficial es limiti a fer un informe”.

Com a advocat especialista en contaminació acústica, Gallardo alerta, a més, dels riscos que l’exposició prolongada a aquest tipus de sons pot tenir per a la salut. En concret, assegura que pot afectar el sistema neurològic i per això alerta que, encara que els aparells es trobin en un complex hospitalari, no es tracta d’un servei essencial, com podria ser una ambulància, en què està justificat un nivell elevat de decibels.