La concentració, que portarà per lema “Per un país de tots, l’escola en català”, es farà a dos quarts de set de la tarda a la plaça de Sant Jaume. La cita coincideix amb la commemoració del Dia Mundial dels Drets Humans. Segons la plataforma, es tracta d’una primera resposta a  “l’atac a la llengua catalana que representa l’esborrany de llei que ha presentat el ministre espanyol Wert” que, asseguren, “vol convertir el català en una llengua residual”.

Somescola.cat també insta tots els centres docents a penjar en un lloc visible la pancarta i els cartells amb el lema de la concentració i a celebrar un breu acte reivindicatiu amb tota la comunitat educativa aquest dilluns a la sortida de l’escola.

Dijous, noves protestes

La d’aquest dilluns no serà l’única concentració de rebuig a la LOMCE. Sindicats i associacions d’estudiants i de pares d’alumnes agrupats al Marc Unitari de la Comunitat Educativa (Muce) han convocat una manifestació conjunta per dijous, 13 de desembre, en defensa de l’escola pública catalana.

Els convocants qualifiquen l’avantprojecte de llei d’intent de desmantellar el model d’escola catalana, que durant més de 30 anys ha demostrat l’èxit i eficàcia per la igualtat d’oportunitats i la inclusió social. El Muce demana la retirada de l’avantprojecte de llei i la dimissió del ministre Wert.

La marxa sortirà a les sis de la tarda de la plaça de la Universitat.