Fa uns dies el Papa Benet XVI va afirmar en el seu llibre ‘La infància de Jesús’, que a l’evangeli “no es parla d’animals” al lloc on va néixer Jesús. Aquest text ha donat peu a tota mena d’interpretacions i per això avui el cardenal de Barcelona, a preguntes dels periodistes, ha aclarit que “cal posar el bou i la mula”.

Sistach ha afirmat que “el Papa només ha dit que en l’evangeli no surt el bou i la mula, però això no vol dir que no s’hagin de posar als pessebres, cal posar-los”. L’arquebisbe ha confessat que ell ja ha posat les figures dels dos animals en el seu pessebre de l’arquebisbat. “Tampoc no apareix la neu en els evangelis i la posem en molts dels nostres pessebres”, ha afegit Sistach, partidari de mantenir “l’harmonia” de les tradicions.

Sistach ha recordat que el portal de Betlem a mida natural que el Vaticà ha instal·lat al centre de la plaça de Sant Pere, té les figures del bou i l’ase, els dos animals per antonomàsia que la iconografia cristiana sempre ha col·locat al lloc on va néixer Jesús, malgrat que no apareixen esmentats als evangelis.