L’estiuet de Sant Martí enguany va arribar abans d’hora i, segons els darrers models meteorològics, sembla que s’allargarà gairebé fins a la darreria del mes. Enguany el dia de Sant Martí ens ha deixat temperatures màximes compreses entre els 19 i els 22 graus en funció dels barris, uns valors clarament superiors a la mitjana dels darrers 30 anys per un dia de novembre, que hauria de rondar la marca dels 17 graus (període de referència 1971-2000).

A l’aeroport del Prat els 20,1 ºC de l’estació meteorològica de l’AEMET suposen el sisè dia de Sant Martí més càlid des de 1990. Les dades d’aquests anys evidencien que aquest estiuet no ha estat una norma cada any ja que, per exemple, l’any 2001 va ploure de forma abundant i la màxima va marcar un valor gairebé d’hivern, tan sols 12 ºC. L’any passat també va ploure i la temperatura va aturar-se en la marca dels 14 ºC. L’any més càlid va ser el 2002, amb un registre de 22,2 ºC.

El mes de novembre finalitzarà, possiblement, amb temperatures mitjanes clarament superiors a les habituals a Barcelona i a bona part del país. Els models estacionals continuen marcant també la tendència d’un hivern més suau del normal a bona part d’Europa.