La tarifació social per a les escoles bressol que l’Ajuntament implementarà a partir de l’any que ve no agrada tothom. En grups de watsapp de pares i mares ja s’han començat a veure opinions de tota mena.  Segons Belén Tascón, de la FaPaC, no és d’estranyar perquè així com les famílies més desfavorides en surten beneficiades, d’altres en resulten perjudicades perquè hauran de pagar més i davant d’això es pregunta:  “Què és més just? Una situació o l’altra? Depèn, el que li toca pagar més ho considerar injust i el que ara hi pot entrar ho considerar just”.

La FaPaC aposta per la gratuïtat de l’ensenyament en totes les etapes, i partint d’aquesta base, troben positiu tot allò que abarateixi les quotes de les famílies que menys tenen. Ara bé, alerten que la renda no és l’únic element que condiciona la situació econòmica de les famílies. I, a més, apunten que no tothom és igual de transparent amb els seus ingressos: “No és el mateix una família que obté les rendes amb un treballador autònom, que un que els obté treballant per altres (…) Hi ha situacions més transparents que d’altres.”
En la mateixa línia el portaveu nacional del sindicat USTEC-STES afegeix que també suposa un risc, el fet de basar les quotes en la declaració de la renda i, per tant, en els ingressos i feines que es van tenir l’any anterior: “Famílies que estan treballant en l’economia submergida i que tenen diners poden pagar menys que una persona que s’ha quedat a l’atur però que li surt una feina que tenia bona l’any passat”.

Tot i això, aquest sindicat, igual que d’altres, aproven la mesura mentre no arribi la gratuïtat que també reclamen. “Això hauria de ser com al metge”, explica Font. I afegeix: “Oi que ningú no qüestiona que haguem de pagar el metge? Doncs això de l’educació tampoc no ens ho hauríem de qüestionar”.