L’anunci del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, sobre la possibilitat d’endarrerir l’aplicació del nou currículum a aquelles escoles i instituts que ho demanin, ha agafat per sorpresa els sindicats, que han convocat una vaga d’ensenyament de cinc dies. Cambray ho ha anunciat just a la mateixa hora que començava la manifestació convocada per la comunitat educativa en rebuig als canvis en l’ensenyament que vol imposar el govern català.

Última hora sobre la vaga d’educació de 5 dies | DIRECTE

Des dels sindicats consideren que aquest gest del departament és només “una cortina de fum” i que no soluciona un dels problemes de base: la manca de diàleg entre Cambray i els representants dels centres educatius. La portaveu d’USTEC-STEs, Iolanda Segura, manté que el nou currículum ha d’estar consensuat amb els treballadors perquè “som els que l’hem de tirar endavant”. En la mateixa línia s’ha pronunciat també el secretari general d’USOC, Pere Forga, qui considera que el conseller continua en la seva posició impositiva.

Tensió i empentes a les portes del Saló de l’Ensenyament per la vaga d’educació | VÍDEO
Estem en allò de sempre i en lloc de parlar amb qui ha de parlar, primer ho anuncia a la premsa. És una més i una manera de fer [la del conseller] i així li va
Pere Forga, secretari general d’USOC

Tots els sindicats segueixen demanant la dimissió del conseller Cambray i, de fet, dimarts van exigir la mediació del president de la Generalitat, Pere Aragonès, en aquest conflicte. Per al portaveu de Professors de Secundària, Joan Alís, el conseller està “amortitzat” i ha d’haver-hi un altre interlocutor vàlid.