Els sindicats majoritaris de l’educació pública s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume de manera unitària per reivindicar millores en les condicions laborals i per als centres. Els sindicats defensen que la millora de l’educació pública passa per revertir els 10 anys de retallades al sector.

10 anys de retallades

Les demandes laborals passen per la retirada del decret de les plantilles que regula la contractació de mestres, l’ampliació de mitja jornada als treballadors amb només un terç de jornada i millores salarials. També demanen més estabilitat laboral per al personal interí i substitut, un permís retribuït no recuperable per a treballadors amb menors a càrrec, i tornar a la reducció de dues hores lectives per als treballadors majors de 55 anys. Els sindicats denuncien, a més, que Educació no cobreix totes les baixes dels docents.

Moment de la concentració contra les retallades en educació

Demanen una educació més segura

A la llista de reivindicacions, els sindicats també defensen una educació més segura, sobretot en un context de pandèmia. En aquest sentit, reclamen sistemes de ventilació adients i que tots els centres disposin de personal sanitari i l’adquisició dels EPI necessaris per tenir una presencialitat segura. A tot això se suma l’aposta per una formació professional pública de qualitat i la reducció de les ràtios als centres educatius.