(ACN) La Unió Sindical dels Treballadors d’Ensenyament de Catalunya (USTEC-STEs) ha portat carbó a les portes del Departament d’Educació per la seva gestió de la pandèmia i ha assegurat que “no es pot tornar” a les aules en la situació actual. La portaveu del sindicat, Iolanda Segura, ha lamentat que la conselleria “no ha fet els deures” perquè no s’han fet PCR previs als professionals, no s’han reduït més les ràtios i, assegura, no hi ha mascaretes FFP2 per a tots ni sistemes de ventilació adients.

Coronavirus, en directe

“No es pot començar el trimestre”

A tres dies de l’inici del segon trimestre, Segura ha afirmat que “no es pot començar el trimestre” sense que s’hagin pres un seguit de mesures que venen reclamant des d’USTEC-STEs des d’abans de l’inici de curs. Entre aquestes, hi ha la realització de PCR abans del retorn i no un cop ja s’estigui als centres educatius. A més, s’ha preguntat com s’estarà a dins dels centres amb les finestres obertes a ple hivern. “No es pot reobrir els centres d’aquesta manera”, ha manifestat.

En un sentit similar, Eduard Lozano, interí i delegat de CGT, ha afirmat que el Departament “hauria de garantir la seguretat abans de poder tornar” ja que ha considerat que “a dia d’avui no s’ha canviat res”. Lozano ha criticat que hi ha “despropòsits que no s’han solucionat”, com la manca de dispositius o el fet d’haver de ventilar les aules amb finestres obertes a ple hivern.

Reclamen que cobrin els substituts

D’altra banda, USTEC ha reiterat la seva crítica pel fet que el 21 de desembre es donés per finalitzat el permís per deure inexcusable al personal vulnerable que no tenia baixa mèdica i, per tant, es retirés el nomenament al personal que el substituïa.

Segura ha alertat que aquestes persones vulnerables s’hauran de reincorporar dilluns “si no han aconseguit la baixa mèdica” i el substitut no haurà cobrat el període de vacances de Nadal. Una retribució que ha reivindicat que aquest personal “mereix perquè ha estat donant el seu esforç durant el trimestre i gràcies al qual s’han mantingut les escoles obertes”.