(ACN) El sindicat policial SFP-FEPOL va denunciar dimarts davant el jutjat de guàrdia de Barcelona els cartells a favor del moviment ocupa i contra la policia que van aparèixer el cap de setmana en diverses marquesines de metro i autobús de la capital catalana.

Els eslògans van aparèixer en diverses marquesines de la ciutat, situades a Drassanes, Jaume I i la plaça de Catalunya. Duien missatges com: “Millor un veí okupa que un veí policia”, “Jesús va néixer en una okupa. El desallotjament és un insult al Nadal” o “Prefereixo un veí extraterrestre que un veí policia”.

Presumpte delicte d’odi

El SFP-FEPOL considera que aquests cartells podrien constituir un presumpte delicte d’odi, ja que pensen que han “injuriat i calumniat el col·lectiu de policia per fomentar-ne la discriminació i amb la clara voluntat de denigrar-lo públicament”.

Demanen responsabilitats a l’empresa responsable de les marquesines

El sindicat policial exigeix que s’investigui l’autoria dels cartells i s’identifiqui les persones que els van col·locar, amb l’ajuda de les càmeres de seguretat. També demanen responsabilitats a l’empresa Clear Channel Spain, propietària de les marquesines. Apunten que no va posar prou mitjans per evitar la vandalització de les marquesines i que es van retirar els cartells amb molt de retard.