Els delegats del sindicat majoritari dels Mossos d’Esquadra, SAP-FEPOL, i el col·lectiu MosSOS han ocupat la comissaria de l’Eixample, a la plaça d’Espanya, per demanar millores laborals. Els concentrats, que han iniciat la tancada a les 13.30 h, asseguren que són en una situació precària per la falta d’efectius.

La intenció és no moure’s de la comissaria fins que algun interlocutor del Departament d’Interior vulgui asseure’s a negociar amb ells i pressionar, d’aquesta manera, l’Administració. El SAP-FEPOL assegura que estan disposats a esperar el que calgui.

Talls a la rotonda de la plaça d’Espanya

Uns 150 mossos d’esquadra s’han reunit per llegir un manifest davant de la comissaria. Expliquen que està en joc la seguretat pública i xifren en 2.000 els policies que fan falta per cobrir les necessitats del cos. Tot seguit han iniciat una marxa al voltant de la rotonda de la plaça d’Espanya que ha obligat a tallar el trànsit durant més d’una hora i mitja. Els manifestants han tirat petards i han cridat proclames en contra del conseller Buch.

Concentració Sindicat Mossos d'Esquadra Plaça Espanya

Buch no negociarà fins que no hi hagi Consell de la Policia

Dilluns el conseller d’Interior, Miquel Buch, va enviar una carta adreçada als sindicats en què manifestava la seva voluntat de negociació. En el text, però, expressa que no reprendran el diàleg fins que no es constitueixi el Consell de la Policia. D’això depèn que es desbloquegi el recompte de vots de les eleccions sindicals passades.

Aquest dilluns un altre sindicat dels Mossos, la USPAC, va emprendre una acció reivindicativa per demanar la dimissió del conseller d’Interior i contra la precarització de la seva feina.