Un centenar de persones han participat en la concentració convocada pel sindicat d’educació USTEC-STEs aquest dimecres a la tarda a la plaça de la Universitat. Amb el lema “Revertim les retallades!”, demanen “un retorn a la presencialitat segura, la restitució de totes les condicions laborals retallades en els darrers anys i el retorn de la democràcia als centres”.

Durant la protesta han tallat la Gran Via. Asseguren que “el Departament d’Educació ha optat per no escoltar ningú i continuar disfressant la deixadesa i la falta d’inversió pública”.

Des del sindicat també volen que “es deroguin els decrets de plantilles i direcció per revertir la pèrdua de la democràcia als centres educatius”. Alerten que el sistema actual “suposa la tria a dit del personal i la desaparició dels debats pedagògics”.

Proper curs amb mesures sanitàries

Divendres passat, el conseller Josep Bargalló va explicar que el Departament preveu començar el curs vinent amb les mateixes mesures sanitàries amb les quals es va reprendre l’educació presencial el setembre del 2020. Tot i això, Bargalló va afegir que aquestes mesures es podrien anar flexibilitzant al llarg del curs. Va afegir, també, que aquestes mesures es podrien anar flexibilitzant al llarg del curs.