El sindicat de docents USTEC-STEs ha assegurat que si l’Estat intervé l’escola catalana, els seus afiliats no reconeixeran com a interlocutors vàlids aquelles persones que assumeixin les competències en l’àmbit educatiu. Afirmen que només acceptaran com interlocutors aquelles persones que siguin representants de la legitimitat popular.

A través d’un comunicat, el sindicat majoritari entre els mestres i professors de Catalunya ha advertit que l’escola catalana pot córrer el risc de ser intervinguda. Per això fan una crida a la comunitat educativa “a la resistència contra les imposicions d’un Estat que,”a partir de la pedagogia dels fets”, diuen, “ja no es pot considerar democràtic”. En la nota afirmen que USTEC·STEs estaran al costat de les institucions catalanes i de la democràcia.

El sindicat aprofita el comunicat per donar a conèixer una nova mobilització el 25 d’octubre davant dels ajuntaments de les capitals de comarca. La concentració ha estat convocada per l’espai del Marc Unitari de la Comunitat Educativa. Des d’USTEC-STEs animen a tota la població a participar de la convocatòria que està prevista a les sis de la tarda.

Des d’USTEC-STEs, a més, s’han sumat a les múltiples crides per reclamar l’alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.