LLUÍS RABELL, president de la FAVB "El govern municipal i el de la Generalitat a través de la seva conselleria d'Interior s'equivocarien molt si llegissin aquesta situació com el conflicte amb col·lectius juvenils o okupes. En realitat el conflicte que han desfermat al voltant de Can Vies és un conflicte que revela un descontentament social molt profund."

En vista dels aldarulls que s’han produït els últims dies a Sants, la síndica de greuges demana que es reprenguin urgentment les negociacions entre l’Ajuntament i els representants de Can Vies per evitar més danys personals i materials. Insta el consistori a oferir un espai alternatiu on el col·lectiu pugui desenvolupar activitats cíviques. Vilà lamenta que la situació “s’ha descontrolat” i per això fa una crida al “seny” i la responsabilitat a totes les parts.

La FAVB ha tocat el crustó a l’Administraicó ja que consideren que el desallotjament de Can Vies i l’inici de l’enderroc el mateix dia “han arruinat qualsevol confiança”. Per això, els demanen gestos, com la retirada dels desplegaments policials massius i la reobertura del diàleg amb el col·lectiu. El moviment veïnal alerta que “si les administracions dimiteixen de les seves responsabilitats i se’n remeten a la força, Barcelona esdevindrà ingovernable”.