oficines il·luminades al 22@
Foto: Vicente Zambrano González

El síndic de greuges de Barcelona, David Bondia, ha iniciat una actuació d’ofici per estudiar l’impacte econòmic del preu de la llum sobre els barcelonins, però també sobre l’Ajuntament de Barcelona i la resta d’entitats municipals.

L’escalada del preu de la llum, que bat rècords històrics sense aturador, preocupa la Sindicatura de Greuges de Barcelona. David Bondia assegura que és una variable que afecta directament les famílies, les empreses, els autònoms i l’Administració, i que “no sembla que aquesta exorbitant pujada tingui una millor perspectiva en els pròxims mesos”.

Consum bàsic de primera necessitat

Bondia argumenta que la factura del consum elèctric genera incertesa i inquietud en la ciutadania i que es tracta d’un consum bàsic de primera necessitat. Aquests preus impacten, sobretot, en els col·lectius més vulnerables.

Per això, i emparant-se en els principis d’universalitat, igualtat d’oportunitats i cohesió social, reclama que es garanteixi aquest servei a tota la ciutadania. Bondia ha obert aquest expedient d’ofici per avaluar la situació i analitzar què s’ha fet des de l’Ajuntament de Barcelona per pal·liar o minimitzar els efectes d’aquest augment de preu.

En aquest àmbit, el síndic vol veure si al consistori s’han incrementat les ajudes econòmiques i també si ha previstes altres mesures.

Primera actuació d’ofici després de la investidura

David Bondia pren possessió com a síndic de greuges Barcelona

Aquesta és la primera actuació d’ofici de David Bondia com a síndic de greuges de Barcelona, després de ser investit, aquest mes d’octubre.