La Sindicatura de Greuges de Barcelona investigarà les actuacions del centre escolar on es van produir presumptament els abusos sexuals per part d’Albert Benaiges destapats pel diari ‘Ara’. Ho ha comunicat aquest dilluns la institució que presideix David Bondia, que també es posarà en contacte amb el Consorci d’Educació.

L’objectiu de les gestions és saber si tant l’Escola Barcelona com el Consorci tenien coneixement de les suposades actituds inadequades de l’exentrenador del Barça. El síndic reconeix la valentia dels denunciants per donar visibilitat a “realitats totalment inacceptables”. Així mateix, assegura que ajuden erradicar-les i que se’n corresponsabilitzi tota la societat.

Protocols per aconseguir escoles lliures de violència

David Bondia demanarà alhora informació per constatar els protocols actuals per aconseguir unes escoles lliures de violència i de quines eines disposen infants i joves casos d’abusos. En aquest sentit, també aprofundirà en la coordinació entre la comunitat educativa i les autoritats responsables.

La Sindicatura és competent per rebre queixes

La Sindicatura de Greuges de Barcelona recorda que, en el seu paper d’institució de garantia dels drets humans, té competències per rebre queixes i els testimonis de persones que considerin que les complicitats dels organismes públics municipals a Barcelona ha servit per encoratjar o silenciar històricament aquestes pràctiques delictives, hagin prescrit o no.