
La Sindicatura de Greuges de Barcelona analitzarà com afecten les incidències a Rodalies al personal que treballa a l’Ajuntament i a la prestació dels serveis municipals. La institució vol recopilar informació a través d’un formulari adreçat a la plantilla del consistori.
Esbrinar l’impacte dels endarreriments i cancel·lacions
Les dades recollides serviran per avaluar les vulneracions de drets que suposen els endarreriments i les cancel·lacions de Rodalies, així com per esbrinar quin impacte tenen en el servei públic. El propòsit principal de la Sindicatura de Greuges de Barcelona és analitzar totes aquestes dades, elaborar-ne unes conclusions i fer-les arribar a l’Ajuntament.
Segons el síndic, l’acumulació d’incidències, talls, suspensions de trens i avaries en el servei de Rodalies comporta “evidents vulneracions de drets en les persones que l’utilitzen, especialment a l’entrada i sortida de la ciutat“.
Una plantilla municipal amb més de 17.000 persones
Segons les dades de l’Ajuntament, actualitzades el gener de l’any 2024, la plantilla municipal està formada per més de 17.000 persones, distribuïdes entre el consistori, els instituts municipals, les societats mercantils, els consorcis, i les fundacions i associacions.
El síndic de greuges de Barcelona, David Bondia, ha conclòs que “és una xifra elevada i de segur que un nombre significatiu de treballadors i treballadores municipals es desplacen des de fora de la ciutat cap a Barcelona mitjançant Rodalies. Volem examinar com es veu afectat el servei públic que presten des de
l’Ajuntament”.