Amb aquest triatge determinen la gravetat de les ferides. És el punt de partida del pla de resposta en incidents de múltiples víctimes com aquest simulacre. L'han organitzat els estudiants de cinquè de medicina de Sant Pau en col·laboració amb els metges de l'hospital i entitats sanitàries. AGUSTÍ RUIZ, director gerent de l'IEM Consisteix en posar en situació límit, ja estava pensat abans dels atempats de Paris i Brusel·les, d'una situacio que posa a prova els límits dels metges Actuar en situacions extremes requereix uns coneixements i unes tècniques entrenades. Els sanitaris han de donar resposta immediata, assistint les víctimes in situ i garantint una evacuació racional de tots els sinistrats. En el simulacre, en què han participat un centenar de persones, a més de l'atenció sanitària directa, també s'ha brindat suport psicològic als afectats i familiars de les hipotètiques víctimes. Us ho ha explicat des de l'Hospital de Sant Pau, Laura López.
Treball en equip i coordinació
. És l’actitud imprescindible en una situació d’emergència. Ho han constatat estudiants de medicina i infermeria d’arreu de Catalunya en el simulacre d’atemptat d’aquest matí. Ha estat en el marc del Congrés d’Emergències Mèdiques que se celebra cada any i que organitzen els estudiants de cinquè curs de medicina de Sant Pau.
L’activitat ha servit per posar a prova els recursos dels futurs metges en situacions d’emergència. El supòsit d’aquest dissabte, una explosió suïcida amb 70 morts i ferits de diversa gravetat, ha requerit l’actuació d’un centenar d’estudiants i personal sanitari de les entitats que col·laboren amb aquesta iniciativa.
L’Institut d’Estudis Mèdics (IEM) ha aportat bona part dels equips mèdics utilitzats, així com personal que ha supervisat l’actuació dels metges. L’objectiu del simulacre és garantir que els sanitaris saben aplicar la teoria i treballar en equip per salvar el màxim de vides. A més de l’actuació sanitària directa, també han donat suport psicològic a les víctimes i familiars.