discoteques Barcelona

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha atribuït a les aglomeracions nocturnes dels joves el repunt de contagis que s’està registrant des de finals del mes de juny. “Tots hem vist aglomeracions massives sense distància ni mascareta“, ha apuntat. Per això ha considerat que els contagis massius dels darrers dies “poden estar associats a esdeveniments concrets, sobretot en interiors”.

D’aquesta manera, Simón ha assenyalat de manera velada les trobades nocturnes —en locals d’oci nocturn però també en botellades multitudinàries a l’aire lliure. “Els llocs on es reuneix més gent tenen risc de superdisseminació; i si no es respecten les distàncies o les mesures de seguretat com la mascareta, encara més; i si són en espais interiors, encara més; i si s’hi reuneixen persones de diferents regions o de diferents països, amb diferents situacions epidemiològiques i de vacunació, doncs encara més”.

Tot i això, Simón ha evitat entrar en la conveniència o no de tornar a tancar l’oci nocturn, encara que entén que les comunitats autònomes s’ho estiguin plantejant. “L’oci nocturn ha patit molt, ha passat moments complicats, i hem d’evitar que segueixin patint. Però els àmbits en què es transmet el virus també són clars. Per això hi ha comunitats que plantegen aquestes mesures de possible tancament”.