La primera part continuarà anticiclònica i durarà ben bé fins divendres. En aquest període s’espera un cel gairebé ras cada dia a Barcelona i rodalia. Les temperatures es mantindran molt càlides. Als migdies es podran superar els 25ºC a l’interior mentre que a la costa el mercuri quedarà frenat entre els 20 i els 21ºC per l’efecte de la marinada. Tot i això, s’esperen uns dies molt aprofitables per gaudir-ne tant a la platja com a muntanya, tot i que cal recordar que l’aigua del mar encara està a uns 15-16ºC.

El tram final de la Setmana Santa serà més inestable. El cap de setmana coincidirà amb l’aproximació d’un embossament d’aire fred en altura que inestabilitzarà el temps. Dissabte a la tarda descarregaran els primers xàfecs al Pirineu i en punts de l’interior que podrien apropar-se a la costa a darrera hora. Diumenge serà el dia més insegur a la ciutat, amb risc de xàfecs intermitents. Els darrers mapes ens indiquen que Dilluns de Pasqua  es podran repetir els ruixats que, procedents de l’interior de la regió, fregaran Barcelona sobretot a darrera hora.  També s’espera un lleuger descens de les temperatures, però en cap cas no s’espera fred hivernal, sinó que a tot estirar tindríem una normalització de les temperatures.

Cal recordar que es tracta d’una previsió encara a mitjà i  llarg termini i, per tant, encara una mica incerta, que caldrà anar perfilant amb el pas dels dies.