La setena manifestació a Barcelona en suport de Pablo Hasél, ha estat més tranquil·la que totes les anteriors, marcades pels aldarulls, destrosses i saqueigs a diversos comerços de la ciutat. La convocatòria dels CDR ha començat a les 19 h a l’Arc de Triomf. Després d’uns primers instants, la manifestació ha començat a caminar fins arribar a la prefectura Superior de la Policia Nacional. En aquest punt els furgons dels Mossos d’Esquadra han avançat per fer fora els manifestants, que han traslladat la mobilització a altres carrers com la Gran Via de les Corts Catalanes.

22:13
   

Fi del seguiment del setè dia de manifestacions per Hasél

Finalitzem aquí el seguiment, minut a minut, del setè dia consecutiu de manifestacions en suport de Pablo Hasél. Gràcies per seguir-nos!

22:06
   

Tres persones detingudes

En un comunicat, els Mossos d’Esquadra han informat que la setena jornada de protestes a favor de Hasél ha acabat amb tres persones detingudes. Una ha estat per desordres públics a la Gran Via amb el carrer de Girona i les altres dos, a la plaça d’Urquinaona i per requeriments judicials previs. Segons la policia catalana, gairebé mil persones han participat en la mobilització d’aquest dilluns i s’han cremat deu contenidors en total.

21:32
   

Almenys sis persones retingudes a la Gran Via

 

 

21:22
   

Corredisses a la Gran Via 

Diverses corredisses a la Gran Via després de fer llançaments als Mossos d’Esquadra. Les furgonetes de la Brigada Mòbil avancen a gran velocitat per la vorera per dispersar els manifestants que es troben en aquest punt.

21:04
   

Els Mossos activen l’Àrea de Mediació, però encara sense interlocutors

En una piulada, els Mossos expliquen que s’han activat agents de l’Àrea de Mediació per garantir el dret de manifestació “de manera específica”. També detallen que de moment no s’han trobat interlocutors que vulguin dialogar amb els Mossos d’Esquadra.

20:58
   

Diverses jardineres, a terra

Els participants avancen i se situen davant del Palau de la Música. Un grup reduït ha tombat algunes jardineres i ha fet una barricada per barrar el pas a les furgonetes dels Mossos d’Esquadra.

20:52
   

Els Mossos avisen “d’intervenció policial” si es llancen més objectes

Una desena de furgonetes dels Mossos d’Esquadra es troben desplegades al llarg de la via Laietana. Un avís per megafonia adverteix d'”intervenció policial” si els manifestants continuen llançant objectes. Alguns participants es dispersen després de l’avís.

20:45
   

Rap i ‘L’estaca’, a la via Laietana

Els manifestants entonen crits de “Llibertat Pablo Hasél” i també rapegen o canten ‘L’estaca’, de Lluís Llach. Segueixen aturats davant la prefectura de la Policia Nacional. Fort dispositiu policial en aquest punt.

20:39
   

Diversitat d’opinions entre els manifestants que assisteixen a la convocatòria

20:29
   

La protesta arriba a la Prefectura de la Policia Nacional

La manifestació s’atura davant la Prefectura Superior de la Policia Nacional de la via Laietana. Mossos d’Esquadra i Policia Nacional custodien la comissaria. Es produeixen diversos llançaments d’objectes contra el cordó policial.

20:23
   

Talls de trànsit a diverses artèries

La convocatòria avança pels carrers de la ciutat i la Guàrdia Urbana actualitza les afectacions de trànsit. De moment, talls de trànsit a la via Laietana, Passeig Picasso i l’Avinguda Marqués de l’Argentera.

20:18
   

Insults creuats entre veïns i manifestants

Un grup de manifestants s’aturen al pla de Palau i es produeixen insults creuats entre els participants i alguns veïns que s’ho miren des del balcó. S’ha produït el llançament d’un objecte contra un veí que escridassava el grup. Els manifestants pugen per la via Laietana.

20:09
   

Presó sense fiança per a un dels detinguts a Sants

En una piulada, Alerta Solidària ha explicat que el Jutjat d’Instrucció número 19 ha decretat presó provisional sense fiança per a un dels detinguts durant els aldarulls d’aquest diumenge a Barcelona. Està acusat de desordres públics.

19:58
   

Els participants abandonen l’Arc de Triomf

Unes 200 persones es manifesten en suport de Hasél a Barcelona. Els participants abandonen l’Arc de Triomf i pugen pel passeig de Lluís Companys, en direcció al Parc de la Ciutadella. 

 

19:44
   

El raper Ayax participa a la convocatòria

Com ja és habitual, a l’inici de la concentració s’ha habilitat un micròfon obert perquè tothom qui ho vulgui pugui expressar la seva opinió. També s’hi ha sumat el raper Ayax, conegut per cantar amb el seu germà Prok.

 

19:38
   

Busos sense circulació fins a les 22 h

En una piulada, TMB informa que diverses línies de bus no circularan fins a les 22 h, a l’avinguda Meridiana amb el passeig de Fabra i Puig.

19:31
   

Un error de comunicació, possible causa de l’actuació polèmica a Gran de Gràcia

El director general de la policia, Pere Ferrer, ha apuntat un “error de comunicació” com a possible explicació de la intervenció polèmica dels Mossos d’Esquadra, aquest dissabte, al carrer Gran de Gràcia. Es dona la circumstància que dos cordons policials en sentits oposats van encapsular desenes de manifestants, pràcticament sense deixar-los via d’escapatòria, i hi van carregar. Irídia, d’altra banda, demana una investigació exhaustiva del cas, en la qual s’aportin les gravacions de les converses que van mantenir els agents dels Mossos d’Esquadra.

19:19
   

Arriben els primers manifestants a l’Arc de Triomf tot i la pluja

Passen pocs minuts de les set de la tarda, hora de la convocatòria, i desenes de manifestants comencen a concentrar-se a l’Arc de Triomf. Ara bé, una gran majoria es resguarda sota l’arc perquè plou. Es tracta de la setena jornada de mobilitzacions a la ciutat en suport de Hasél.

19:07
   

L’Ajuntament es reuneix amb els comerciants per valorar les destrosses

L’alcaldessa, Ada Colau, i el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, s’han reunit a l’Ajuntament amb representants dels eixos comercials de la ciutat i d’entitats del sector hoteler i de la restauració. La trobada ha servit per fer balanç de les destrosses i saquejos que han patit alguns establiments després de sis nits consecutives d’aldarulls posteriors a les manifestacions contra l’empresonament de Pablo Hasél.

19:01
   

Línies de bus afectades per la manifestació

TMB detalla quines són les línies de bus afectades degut a la manifestació. La convocatòria, prevista a Arc de Triomf, obliga a tallar la circulació al centre de la ciutat i, en conseqüència, els busos es desvien a altres artèries de la ciutat.

18:50
   

La propietària de l’estanc saquejat dissabte nega que els lladres fossin manifestants

Aquest dissabte, durant la cinquena nit d’aldarulls a Barcelona, es van repetir els saquejos a diversos comerços de la ciutat. Un dels establiments va ser un estanc situat al Portal de l’Àngel. La propietària xifra les pèrdues en uns 6.000 o 7.000 euros i lamenta que en 22 anys “és la primera vegada” que els passa un fet així. D’altra banda, assegura que les persones que van saquejar el negoci “no estaven en la protesta”.

18:16
   

El debat sobre el model policial

Després d’una setmana de disturbis, la tensió en el cos de Mossos d’Esquadra creix. Diumenge els sindicats de la policia catalana es va reunir amb el conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, per traslladar el malestar dels agents. Les queixes arriben en un moment en què algunes veus qüestionen les actuacions policials dels darrers dies a Barcelona. Una manifestant va perdre l’ull per una lesió compatible amb l’impacte d’un projectil d’escuma, incident pel qual s’ha obert una investigació, i aquest dissabte a la nit Irídia també va denunciar una maniobra policial a Gràcia en què els manifestants van quedat atrapats i envoltats per la policia. Sàmper s’ha mostrat partidari de debatre al Parlament la reforma del model de l’ordre públic.

18:09
   

 Aragonès fa una crida a la calma i demana manifestacions pacífiques

Aquest dilluns a la tarda, poc abans de l’inici de la setena jornada de manifestacions per Hasél, el president en funcions, Pere Aragonès, ha fet una compareixença en què ha assegurat que cal respectar el dret a la manifestació, però també ha advertit que saquejar comerços, cremar mobiliari urbà o enfrontar-se a la policia no és llibertat d’expressió.

18:01
   

Aldarulls, saquejos a botigues i distrubis durant el cap de setmana

La manifestació arriba després d’un cap de setmana en què també s’han repetit les protestes, els aldarulls i els atacs a diverses botigues de Barcelona. Dissabte es van detenir 35 persones durant els aldarulls, en què es van produir saquejos massius a diversos comerços del Portal de l’Àngel i del passeig de Gràcia. Diumenge el balanç de detinguts ha estat de vuit persones i la tensió es va viure sobretot a la prefectura de la Policia Nacional a la via Laietana.

17:55
   

Tancats diversos accessos de L’1 i L’4 del metro per la manifestació

En una piulada, TMB informa que tanca els accessos de la plaça d’Urquinaona, Trafalgar i Bruc de L’1 i Jonqueres de L4 de l’estació Urquinaona per la manifestació de suport a Pablo Hasél. De moment, la boca de metro de la Línia 4 de la plaça d’Urquinaona segueix obert.