Carrer de la Lleona, al Gòtic

La Guàrdia Urbana van detenir aquest dimecres tres persones al barri Gòtic durant una operació contra la venda d’estupefaents. Al migdia, agents municipals i dels Mossos d’Esquadra van entrar a un pis al carrer de Rauric, on van intervenir diversos tipus de droga, diners en efectiu i material per a la seva distribució. Al vespre els agents van entrar a l’associació cannàbica del carrer de la Lleona, que, asseguren, “operava sense llicència d’activitat”. Aquestes actuacions se sumen al precintament divendres passat d’una altra associació cannàbica al carrer dels Tres Llits. La policia assegura que tant el pis intervingut com els dos locals estaven connectats amb la presència de venedors d’estupefaents al voltant de zones d’oci nocturn del barri.

Durant l’actuació que la Guàrdia Urbana va fer al carrer de Rauric es van intervenir diferents quantitats de marihuana, haixix, èxtasi, MDMA, cocaïna i LSD. També es van trobar diners en efectiu i bàscules de precisió. Dins del pis es van detenir dues persones per un delicte contra la salut pública i per tràfic de drogues.

A l’associació cannàbica del carrer de la Lleona la policia municipal va localitzar també diferents quantitats de marihuana, haixix i derivats, així com estris per preparar la droga i 550 euros en efectiu. En aquest cas es va detenir una persona que estava en cerca i captura i s’investiguen sis persones més per un delicte contra la salut pública. Durant l’operació es va executar el precintament administratiu del local, que operava sense llicència.

Segons la investigació que ha dut a terme la Guàrdia Urbana, els tres punts de venda de droga intervinguts estaven relacionats amb la presència de venedors d’estupefaents al voltant de la zona d’oci nocturn situada entre el carrer de Ferran, el d’Escudellers, la Rambla i la plaça Reial.

Setge a les associacions cannàbiques il·legals

El districte de Ciutat Vella ha endegat un pla d’inspeccions per detectar activitats d’associació cannàbica il·legal. Si es té una sospita o es rep una denúncia, la Guàrdia Urbana es presenta al local per comprovar el tipus d’activitat. Si no se li hi permet l’accés ha de sol·licitar l’entrada al jutge. En el cas del precintament, els passos són els mateixos: primer s’intenta la via administrativa i, si els promotors es neguen, es demana autorització al jutge.