La Policia Nacional ha detingut 12 persones –set de les quals a Barcelona– acusades de formar part d’una xarxa de falsificació de targetes de residència per a immigrants que no tenien la documentació en regla. Els beneficiaris de les targetes, majoritàriament d’origen indi o pakistanès, pagaven uns 20.000 euros a canvi de la targeta de residència.

La investigació policial va començar a partir d’una denúncia ciutadana. La xarxa de falsificació captava, per una banda, persones que volguessin regularitzar la seva situació en un país de la Unió Europea, i per l’altra, dones amb nacionalitat d’algun país europeu que estiguessin disposades a simular ser cònjuges d’aquestes persones a canvi d’una compensació econòmica.

Parelles falses

La presumpta xarxa criminal s’encarregava de simular la unió matrimonial entre tots dos falsificant diversos documents i de fer els tràmits administratius per aconseguir la targeta de residència com a familiar d’un ciutadà de la Unió Europea. Segons la policia, els presumptes falsificadors haurien obtingut un benefici de més d’un milió d’euros.

Les detencions s’han fet majoritàriament a Barcelona però també s’han detingut dues persones a Mataró, una a l’Hospitalet de Llobregat, una a Sitges i una altra a València. Durant l’operació policial també s’han intervingut 10.000 euros en efectiu, diversa documentació i material informàtic.