Notes el fred a Barcelona aquests dies del 2019? Tenim una entrada de fred potent a les portes. Estar sotmès a temperatures baixes pot afectar el funcionament del nostre cos quan no té capacitat per combatre la pèrdua de calor. Des dels ambulatoris barcelonins s’aconsella que els infants, la gent gran i les persones amb malalties respiratòries tinguin una cura especial amb l’onada de fred.

A continuació et donem set consells per combatre el fred a Barcelona d’aquests dies.

  1. Pot semblar evident, però un dels primers consells que dona el Departament de Salut atesa la baixada dels termòmetres d’aquesta setmana és consultar la previsió meteorològica abans de sortir de casa. De fet, fins i tot, es demana que els infants i la gent gran evitin ser al carrer a primera hora del matí.
  2. Per incrementar la temperatura del nostre organisme es recomana ingerir aliments calents com sopes o guisats. També és aconsellable consumir aliments frescos rics en vitamines A i C. Per exemple, fruites cítriques, hortalisses i fruita seca.
  3. Cal evitar els canvis bruscos de temperatura, especialment infants, gent gran i persones amb malalties respiratòries.
  4. És convenient vestir amb diverses capes de roba poc ajustada al cos per afavorir la circulació.
  5. La temperatura baixa, la manca d’humitat i la calefacció excessiva perjudiquen la pell i provoquen deshidratació, sequedat, descamació i, fins i tot, petites ferides. Cal hidratar bé la pell amb cremes, sobretot, a les mans, la cara, els llavis i el coll, parts més exposades al fred.
  6. Les calderes i els aparells de calefacció a casa poden convertir-se en elements de risc. Cal revisar el funcionament dels sistemes que utilitzem i no col·locar-los a prop de cortines, mobles o llits. També es demana als ciutadans que ventilin les habitacions on hi ha llars de foc o estufes de gas, carbó, llenya i altres materials combustibles.
  7. El telèfon 061 de CatSalut Respon atén les 24 hores del dia per donar consells per combatre el fred i també informar sobre quins són els centres sanitaris oberts. Tot i no tenir previst anar al metge, sempre és bo conèixer els horaris dels ambulatoris més propers.