El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat una vaga indefinida a les universitats catalanes a partir de dimarts, 29 d’octubre. També han fet una convocatòria de vaga de dos dies als instituts de secundària per a dimecres i dijous, 30 i 31 d’octubre, en resposta a la sentència de l’1-O.

En un comunicat, el sindicat ha reclamat als centres educatius que permetin que els universitaris puguin acollir-se a una avaluació única.  Algunes facultats han fet passos en aquest sentit, però encara en queden moltes que no faciliten l’accés a aquesta mena d’avaluació.

Crida a la mobilització sostinguda

El SEPC també ha cridat a fer una mobilització sostinguda per defensar els drets socials i polítics, i també ha rebutjat de ple la repressió i la violència exercida pels cossos policials.

En aquest sentit, el sindicat ha demanat la dimissió del conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, així com de la resta de membres del govern de la Generalitat.

La convocatòria de dos dies de vaga en instituts es fa per donar la possibilitat als alumnes de secundària de poder-se mobilitzar, com ja van fer el 24 i el 25 d’octubre.

L’Associació d’Estudiants Progressistes (AEP) també s’afegeix a l’aturada estudiantil a partir de dimarts, 29 d’octubre, perquè volen exigir, diuen, l’amnistia dels presos polítics i el dret a l’autodeterminació. També aposten per una avaluació única i la suspensió d’activitats avaluables i d’assistència obligatòria.