Les finestres i els balcons de l’edifici del número 122 de la rambla de Badal està a dos metres i mig del passeig que cobreix el calaix de les vies de Sants. Aquest calaix es va construir el 2016 i des de llavors els veïns denuncien que han perdut intimitat i seguretat, ja que els seus pisos han quedat a la vista de tothom que hi passa i són molt més accessibles si algú volgués entrar per la finestra. Davant d’aquesta situació, els veïns del tercer pis van decidir interposar una demanda judicial, que finalment han guanyat.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat la raó als veïns i ha condemnat l’Ajuntament a pagar una indemnització de 119.946,02 euros, el valor que s’ha estimat que ha perdut l’habitatge. A més, també cobraran 20.000 euros més per danys morals.

La demanda havia estat desestimada en un primer moment, ja que un jutge de primera instància havia determinat que els veïns ja coneixien el projecte quan van comprar l’immoble. Segons Eulogio Gallego, l’advocat dels veïns, era molt diferent saber que les vies es cobririen que conèixer al detall com seria la urbanització del calaix, incloent-hi  l’alçada i la ubicació dels ascensors, que són les principals queixes dels afectats. Finalment el jutge els ha donat la raó.

Des del districte de Sants-Montjuïc, el regidor Marc Serra ha celebrat la fi del procés judicial i ha assegurat que el descans i la intimitat són béns a protegir. Tot i això, a la rambla de Badal i al carrer d’Antoni de Capmany hi ha altres habitatges que es troben una situació que, segons l’Associació de Veïns de Badal, Brasil i Bordeta, podria ser similar però ara ja és massa tard per reclamar, ja que ha passat massa temps des de l’acabament de les obres.